11 åriga Khoudia på temat ”representation”

Denna vecka publiceras de tips som inkommit på temat representation breddats till att omfatta barnböcker & film. Idag tipsar 11-åriga Khoudia som går i 6:an om sin favoritbok, en bok där hon kunde känna igen sig. Hon fick precis samma frågor som tidigare recensenter.

Har du utländsk bakgrund och har växt upp i Sverige? Finns det  barnböcker eller filmer där du som ung kände igen dig och idag skulle vilja läsa för sina barn? Mer om bakgrunden i inlägget om representation.

Vad heter boken?Aya
Boken heter ”Aya från Yopougon” fast det är bara 1 an av många andra uppföljare.

Kan du rekommendera den för någon mellan 4-12? Varför?
Jag skulle helst rekommendera boken för folk som är äldre än 10 år gamla. Eftersom det finns många saker som yngre inte skulle förstå och det handlar faktiskt om tonåringar som kommer från och bor i Yopougon.

Fast det verkligen är en intressant bok många jag känner gillar verkligen denna bok,för att om man ungefär är i denna ålder så kan känna igen sig lite på hur dem tänker.

Vad gjorde att du kände igen dig?
Jag läste den här boken för första gången när jag var 11 år gammal nu är jag snart 12 år och har läst den väldigt många gånger.Denna bok är faktiskt min favorit bok jag verkligen älskar den inte bara för att historien utspelar sig i Afrika (Elfenbenskusten) även om jag verkligen älskar Afrika,utan också för att jag kan relatera till huvudpersonen Aya.

Vad fick du för tankar när du fick frågan om att tipsa om boken?
Min mamma visade den här boken till mig och det är jag verkligen glad för!

Nästa  representation publiceras 23/5, då följer vi Sauda Luzze, initiativtagare till ”Afroboost”  som tipsat om hela tre barnböcker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s