MeR tipsar: Sagan om Prinsen & Prinsessan och lite om draken också

Boken passar bra för åldern 6-9 år och skulle funka fint på hyllan för lättläst på barnavdelningen i ett bibliotek. Sofi IMG_9216Poulsen har skrivit boken och bakom illustrationerna står Per von Schantz. Utgiven på egen förlag.

Boken utgör andra delen i den fristående fantasyserien om invånarna i det Lila slottet.

Jag lät min 9-åring läsa högt. Boken befann sig på den läsnivå där hon just nu är, så det var perfekt för den dagliga träningen av läskonditionen. Berättelsen fångade hennes intresse och hon ville gärna läsa ut boken.

Hjälten i boken – prinsessan – är mörkhyad, vilket 9-åringen kommenterade ganska kvickt, med ett jubel. Det roligaste med boken var dock draken. Och det negativa var att prinsessan hade grön klänning. Varför har bruna prinsessor alltid grönt? tyckte 9-åringen.

Sammanfattningsvis är det en kort, enkel och fångande historia, illustrerad av färgstarka bilder som troligtvis tilltalar de flesta barn. En tredje bok finns också. 9-åringen vill gärna fortsätta att läsa serien.

IMG_9220

 

/ Anna-Stina Takala

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s