247

Design Lab S, en kollektiv designstudio i Skärholmen, har en vision om att alla människor bör få chansen att utforma sin omvärld och samtid, oavsett ålder eller etnicitet.

Tillsammans med professionella designers får barn mellan 8-15 år medverka i kollektiva skapandeprocesser. Personer över 80 år är också välkomna att delta. Design Lab startade år 2013 och tar nu ytterligare ett steg genom att starta inredningsmagasinet “Skärholmen interiör”. Tidningen är producerad i Skärholmen, tillsammans med barn boende i området, och ledande svenska design- och inredningsfotografer.”Skärholmen interiör” är normbrytande på flera plan. Dels låter de barn och ungdomar vara redaktörer och styra tidningens innehåll. Dels låter de läsarna ta del av heminredning utifrån nya perspektiv såsom exempelvis hemtjänsten.

Den 6 februari släpps första numret av tidningen. Vill man besöka Design Lag S studio har de workshops på lördagar mellan kl.10.00-14.00 på baksidan av Kulturhuset, Stadsteatern i Skärholmen. Workshopen är gratis för barn mellan 9-13 år boende i Skärholmen.
Skolor och fritidsgrupper i Skärholmsområdet erbjuds kostnadsfria samarbeten.